vrijdag 26 december 2008

Ziek

Donderdag 27 november 2008: voel me zo grieperig als de pip. Ga na het BLO toch maar naar huis. Met koorts en een heleboel postmappen in bed. De laptop erbij om mail weg te werken. Erik komt ook ziek uit school. Zoon Jeroen komt uit school: "Rik: mam ligt op sterven, want ze ligt in bed".

Rik kookt voor ons allemaal een recept dat ik gister bij Albert H heb gescoord. Bietenrisotto op rucolasalade. Ontzettend lekker en eigenlijk ook heel simpel.

Begroting facilitair

Woensdag 26 november 2008: ik mag kort aanschuiven bij het overleg van het facilitair bedrijf om iets te vertellen over het begrotingsproces. Daarna deelt Pepijn zakjes met chocolademunten uit die de deelbegrotingen 2009 van de afdelingen symbolisch vertegenwoordigen.



(afbeelding: www.belgiumsbest.nl)

Collega A maakt zijn zakje open en wil royaal uitdelen. Collega B (ad rem!): "hé joh, dat is het geld van 2009! daar mag je nog helemaal niet aankomen".

Spannend

Dinsdag 25 november 2008: spannende dag voor het hele ziekenhuis want vandaag is de NIAZ audit van start gegaan. Een team van 8 auditoren (één met griep) gaat allerlei processen langs om te kijken of wij kwalitatief goede zorg kunnen leveren omdat wij onze processen hebben geborgd.

Iedereen is er zenuwachtig van. Als Raad van Bestuur zijn we als eerste aan de beurt. Merk dat ik me voel als de middelbare scholier van weleer die op mondeling examen moet komen. En uiteraard zijn er vragen waar je het juiste antwoord niet op weet.

Gebak!

Maandag 24 november 2008: gebak voor de afdelingen kindergeneeskunde en anesthesiologie, want we hebben onze Smiley gekregen. De Smiley is een felbegeerde erkenning dat je een kindvriendelijk ziekenhuis bent.


We hadden er alles aan gedaan om aan de criteria te voldoen, maar op één of andere manier liep de administratie daar achter. En vorige week stond hij er "ineens". Vooral dankzij aanhoudend bellen van één van onze anesthesiologen.

http://www.kindenziekenhuis.nl/ouders/waarom--kiezen/toon-alle-ziekenhuizen/?id=67

A room with a view

Zaterdag 22 november 2008: naar Amsterdam waar Erik en Marieke een prachtige etage van een voormalige hoedenfabriek aan het verbouwen zijn. Wat een uitzicht!!

Zo is in de stad wonen wel een feest. Ze leggen uit waar alles komt en hoe het wordt. We zien het al helemaal voor ons. Wat zal dat een paleisje worden.

Daarna met zijn allen naar Wijdewormer om bij ons te eten.

Kom er 's avonds achter dat ik gister 100% de verjaardag van mijn peetoom ben vergeten. Oeps. Dat is een slecht teken als ik dat soort dingen vergeet. Te druk in mijn hoofd. Morgen maar snel bellen.

Knopen hakken

Donderdag 20 november 2008: een middagje knopen doorhakken rond de inrichting van Epic. We hebben een marathon sessie, waarbij per onderwerp mensen aanschuiven. Alle mogelijke deskundigheid wordt zo benut om in korte tijd een aantal besluiten te nemen over "hangpunten". Het is een intensieve middag. Heb er een goed gevoel over. Veel uitgepraat en doorgepraat. We kunnen weer een hele slag verder.

Hillegom

Woensdag 19 november 2008: op dienstreis naar Hillegom om te overleggen met de woningstichting, bestuur gezondheidscentrum, een aantal huisartsen en een apotheek hoe het nieuwe gezondheidscentrum er uit komt te zien. Helaas verloopt de vergadering niet zo productief. Er is nog niet door iedereen al nagedacht over wat we samen zouden kunnen doen of wat we persé niet samen willen doen.

De gelegenheid te baat genomen om het oude centrum te bezoeken. Moet tot mijn schande bekennen dat ik daar de afgelopen 11 maanden nog niet aan toegekomen was. Het is om de hoek van de plek waar de vergaderen, dus even aangewipt. Goed om voortaan een beeld te hebben bij onze buitenpoli Hillegom.

Stem uit het verleden

Dinsdag 18 november 2008: bezoek van de nieuwe beleidsmedewerker van de NVZ. Een oud studiegenoot van me van de VU. Het is ontzettend leuk elkaar na zoveel jaar terug te zien. Weliswaar ouder, maar eigenlijk geen spat veranderd. Een heel mensenleven verder en dan ineens bij elkaar aan tafel over gezondheidszorg. Aan de zorg komen we weinig toe. Teveel onderwerpen privé om over bij te praten. We spreken af elkaar binnenkort weer te treffen.

Hospice Bardo

maandag 17 november 2008: Vandaag gesproken met de voorzitter en directeur van Hospice Bardo. Een high care hospice in Hoofddorp. http://www.hospicebardo.nl/

Ik ben gevraagd voor het Comité van Aanbeveling voor de nieuwbouw van het Hospice. Dat doe ik natuurlijk graag. Het is belangrijk dat mensen kunnen sterven in een omgeving die zoveel mogelijk de thuissituatie benadert als het thuis niet kan. Het heeft nogal wat voeten in aarde gehad voor hen om een geschikte locatie voor nieuwbouw te vinden, maar die is er nu. Men heeft een mooie maquette (zie hieronder) van hoe het eruit moet gaan zien.
(bron: stichting Hospice Bardo)