vrijdag 16 oktober 2009

Glas

Zondag 18 september 2009: In de krant gelezen dat er dit weekend glasbeurs is in Leerdam. Op de terugweg uit Limburg komen we er bijna langs. Hup afslag af. Daar heb ik geen spijt van. De mooiste glaskunst hebben we gezien (en ook de grootst mogelijke kitsch).
Glaskunst van Royal Leerdam (unica)

Glaskunst uit de jaren '20


Ik hou me in en de hoge prijzen voor de echt mooie dingen helpen. Koop wel 2 leuke, antieke hyacintglazen voor een koopje (sluitingstijd beurs). Kijk da's nou weer een mooi aandenken.
Mocht je budget teveel hebben dan is dit setje misschien een ideetje? Handgeblazen wijnglazen en karaf van Etienne Meneau. Karaf is "slechts" EUR 2.000. Maar mooi is het wel.

Glas:


Karaf:

(bron afbeelding: www.dornob.com)

Seppe

Zondag 13 september 2009: snel naar Limburg om mijn nieuwe neefje Seppe te bewonderen. Het is een beauty. Wat lief zo'n klein hummeltje van een paar dagen oud.

Mijn zus ziet er heel moe uit. Ze heeft ook lage bloeddruk. Het valt niet mee zo'n bevalling. Ben heel trots op haar. Ze heeft een mooi kindje gebaard.

Polderbaan

Woensdag 090909 Wat een prachtcombinatie van getallen. Even lunchen met Mariska oud collega van KPMG. Een mooi gerechtje van kalfmuis in een papadum. Even de wederzijdse belevenissen van afgelopen halfjaar uitgewisseld.

Op de terugweg rij ik onder de polderbaan door terwijl er net een toestel over heen rijdt. Je staat bijna onder de vleugel met je auto. Indrukwekkend toch wel, zelfs zo'n klein vliegtuig.

Goed gesprek

Dinsdag 8 september 2009: met alle bedrijfsleiders gaan we in gesprek over onze beelden bij de organisatie en de samenwerking. Het komt wat aarzelend op gang, maar uiteindelijk is de tijd natuurlijk te kort voor alles wat we willen bespreken met elkaar. We gaan binnenkort hier nog een keer voor zitten en dan langer. Stom dat we dit niet eerder hebben gedaan.






(afbeelding: www.weltersweb.nl, copyright RGvT)

Zie later dat ik oproep van mijn zusje heb gemist. Krijg haar niet meer te pakken. Ze is moeder geworden van Seppe..........

Out of season

Dinsdag 8 september 2009: de mussen vallen van het dak, maar we overleggen over de kerstgeschenken!! Heel moeilijk om bij deze prachtige nazomerdagen je te concentreren op cadeautjes die je toch vooral doen denken aan sneeuw en glühwein.


(bron afbeelding: www.nvvs.nl)

Belevenis

maandag 7 september 2009: bestuursvergadering in Amsterdam. We hebben al aardig wat aan toezeggingen voor het doorstarten van de organisatie en voor het organiseren van een Droombelevenis in Limburg. Dank aan Stichting Doen!

Helaas net nog niet genoeg om te zeggen: we kunnen door. Er worden plannen gesmeed hoe nu verder, want elke maand zonder uitzicht om doorstart is een maand verlies in tijd en in geld. Huppekee: allemaal nog een keer de schouders eronder! Te mooi om niet door te gaan.

Buren

Zondag 6 september 2009: met de buren spreken we bijne elke zomer een avond af om te BBQ-en. Ik vond dat ik wel weer eens aan de beurt was als gastvrouw. Iedereen neemt wat lekkers mee.

Het topstuk van de avond was een gelatinepudding van Jamie - uitvoering buurvrouw Ina. Die zich 's middags al in paniek gemeld had bij buurvrouw Nel omdat het "kreng" niet wilde opstijven. Nou 's avonds stond hij pront en monter op tafel. Het smaakte ook erg lekker. Complementen voor Jamie en voor Ina.

Friends

Zaterdag 5 september 2009: Naar Michiel en Anita even eten. Te lang elkaar niet gezien, maanden vliegen ook om. Lekker bijgekletst en nieuwtjes uitgewisseld. Wat zijn vrienden toch belangrijk.

Hermitage

vrijdag 4 september 2009: met Jeroen (net terug van schoolweek en niet eens schor) naar de Hermitage in Amsterdam. Een relatie avond van KPMG. Het is weer ontzettend leuk om alle oud-collega's en oud-klanten terug te zien. Een oud-collega vraagt of ik niet beter bij de ingang kan gaan staan omdat ik zoveel mensen ken.

Na de welkomstborrel het gebouw in. Het is werkelijk schitterend geworden. Jammer dat ten tijde van de Amstelhof er geen geld beschikbaar was vanuit diverse bronnen om het voor de oude mensen ook zo mooi te maken. De zalen zijn licht, veel glas. Het lijkt wel haast te zweven.

De oude kerkzaal:



Genoten van avondje cultuur en sweet memories.

donderdag 15 oktober 2009

Luxeprobleem

Donderdag 3 september: Gezellig geluncht met een regiocollega. We kletsen honderd uit. De tijd vliegt. Moet nog hollen om op tijd voor mijn volgende afspraak te zijn.

's Avonds selectie van een nieuwe oogarts. Onder de kandidaten één uit het buitenland die vast heel goed is maar die nog zeer moeizaam nederlands sprak. Grote bewondering voor wat hij met beetje les al had bereikt, maar we zagen dat in de spreekkamer toch niet goed gaan. Twee vrouwelijke artsen die we beiden wel graag wilden hebben. Moeilijk om te kiezen. Kijk dat is nu een luxeprobleem.

Creatief

Woensdag 2 september 2009: een dag vol creativiteit. Sessie met het bureau dat ons adviseert over onze nieuwe website maar ook over de "corporate identity". Het blijft leuk om met mensen om de tafel te zitten met allemaal creatieve ideeën. De eerste uitkomsten van hun onderzoek en voorstellen zien er veel belovend uit!

Daarna een brainstorm over het vastgoed. We zijn druk bezig met de voorbereiding van radiotherapie van NKI/AVL op het terrein van het ziekenhuis. Met alle "techneuten", architect en bouwadviseurs stormen we brain over de voors en tegens van de verschillende locaties. Eind van de middag schuiven wij nog een keer aan om de eindconclusies te horen. Het wordt nog een latertje, maar dat komt omdat het ook wel een heel leuk onderwerp is.

End of service

1 september 2009: laatste Raad van Toezichtvergadering bij Florence. We vergaderen onder andere over de opvolging van de voorzitter Raad van Bestuur, die een nieuwe baan heeft aanvaard elders. Toch een beetje vreemd om zo bezig te zijn met de toekomst van de instelling voor komende jaren, terwijl ik zelf vanavond het pand uit loop en toezichthouder af ben. Hoop voor Florence dat ze weer een goede voorzitter krijgen, want dat verdienen ze. Het blijft een mooie club: http://www.florence-zorg.nl/

Inmiddels heeft Jeroen verkering met Florence, dus er blijft een Florence in mijn bestaan.