zaterdag 29 mei 2010

Geboorte

vrijdag 21 mei 2010: 's ochtends snel naar de 3e verdieping en jawel hoor. Kan nu echt goed in het nest kijken en daar steken ineens 4 baby-eksters hun snavels omhoog omdat moeder er aan komt met een lekkere wurm. Een seconde later strijkt ook pa neer en wordt er druk gefeest op de maaltijd. Pa en moe vliegen echt af en aan om die 4 koters (correctie van Inge: 2 koters - ik moet echt aan de leesbril!) te voeden. Erg lief gezicht.




's Middags/'sAvonds draai ik mee op de verloskamer en mag ik Connie helpen Lars ter wereld te helpen. De moeder van Lars is net boven gearriveerd als ik kom en zal worden ingeleid. De baby reageert slecht op de weeen. Harttonen zakken steeds verder weg op de wee. De arts-in-opleiding en de gynaecoloog masseren de laatste rand weg zodat er geperst mag worden. Een indrukwekkend gezicht al dat oergeweld dat in zo'n buik zich afspeelt. Na een paar stevige persweeën is er een hoofdje. Was bijna niet te herkennen. Zijn schoudertje wordt even gedraaid en dan schiet hij eruit. Een gezonde zuigeling van 8 pond!

Ouders natuurlijk dolgelukkig en het verloskundig team gaat verder met schoonmaken van moeder en kind, wegen bloedverlies. En ik sta daar ineens met een navelstreng in mijn hand van Lars. Mooi gevoel. Ben heel erg blij dat ik dit - van begin tot eind - heb mogen meebeleven.

Klus geklaard!

Als na het schoonmaken van de verloskamer de dienst erop zit en we na de overdracht het ziekenhuis uitlopen voel ik me heel rijk. Deze momenten zijn goud.

zaterdag 15 mei 2010

8000 kg

Zaterdag 15 mei 2010: om half 5 op en kwart voor 6 bij het Spaarne. Er staat een grote kraanwagen van de koninklijke Saan en grote verhuisauto's van Hegele, een duits verhuisbedrijf.

De 1e verdieping en begane grond zijn ontruimt in het hotfloor-gebouw. De gevel ter hoogte van de radiologie is opengemaakt want vandaag gaat de 2e MRI erin.
De magneet weegt maar liefst 8.000 kg.

De mannen beginnen met het inhijsen:



Alsof het niets weegt draaien ze hem in de goede stand om de transportwielen te kunnen monteren.

Opgeluchte gezichten bij het radiologie team als hij staat!

De kettingen kunnen los.

Doordat de MRI gevuld is met vloeibaar Helium zit er ijs op sommige elementen:

Daar komt hij aan door de binnengang:

En op de juiste plek gearriveerd:

Het was een spannende klus en hij is 100% geslaagd! Met veel dank aan het projectteam dat dit perfect had voorbereid.

Nieuwe stek

14 mei 2010: eind van de middag bezoeken we met de kinderen onze toekomstige nieuwe stek. Ieder reageert op zijn eigen manier op deze verkenningstocht. Tonny laaiend enthousiast rondrennend door de tuin. Reinier alles even aanrakend en optillend. Jeroen fronsend: hij wil liever dat alles bij het oude blijft.

Het is een groot avontuur.

11

Donderdag 13 mei 2010: Tonny is jarig en wordt alweer 11. Kijk haar eens trots kijken met haar pa en haar nieuwe oorbellen!

Spärgeln

Zondag 11 mei 2010: Rik had kilo asperges gekocht en ik had 2 kilo uit Duitsland meegenomen. We starten de week met klassieke asperges, maar de rest van week staat ook in teken van de asperge.

Zo creeert Rik een superlekkere soep en maak ik een aspergesalade. Heerlijke groente, maar het was een beetje veel deze week.

Köln

Bevrijd!

Dinsdag 4 mei 2010: op tijd in het Spaarne. Vertel Jeanette over mevrouw Eend en haar kroost. We lopen samen de tuin in om te kijken of ze er nog is.
En jawel hoor. We besloten de eend de vangen en haar pullen natuurlijk ook.
Op slinkse wijze drijf ik moeder een klein stukje bij haar pullen vandaan zodat ze wel in hun richting zal proberen te ontsnappen. Jawel: te pakken. Jeanette neemt een grote greep en heeft 6 pullen vast en stopt ze in de snel gepakte bak. Nog een greep en alle 9 zijn ze compleet. Snel op weg naar de sloot.

Mevrouw Eend laat een enorme angstkledder in de gang. Als we haar maar in de buurt van de pullen houden gaat het goed. Bij de sloot springt ze uit de armen het water in en ik ga met de bak pullen naar de waterkant. Ze hippen er heel schattig uit en zoeken ma Eend op. Zo die zijn alvast bevrijd en het is nog niet eens 5 mei.

Opgesloten

maandag 3 mei 2010: net als ik op het punt sta kantoor te verlaten voor een externe afspraak staat er een eend luid kwakend voor de deur - met 9 pulletjes!!



Blijkbaar heeft ze haar nest in de binnentuin uitgebroed en zit nu opgesloten, want de pulletjes kunnen nog niet vliegen. Heb geen brood maar strooi uit de koektrommel wat zandkoekjes en zet een grote bak water neer.



Hoe moet dit nu weer goedkomen, want ze moet toch haar pullen kroos kunnen leren eten.

Reflectie

dinsdag 20 april 2010: Soms is het goed om het met buitenstaanders te hebben over wat je allemaal bezig houdt op je werk (en daarbuiten). Binnen de NVZ(D) zijn daar directiekringen voor. De meesten zijn op donderdagavond en vrijdagochtend. Een voor mij onmogelijke tijd.

De gedachte drong zich bij me op dat toch wel meer mensen wellicht op zoek waren naar intervisie op een ander tijdstip. De organisator van deze kringen gevraagd of hij mee wilde denken... en zie vanavond kwamen we voor het eerst bijeen als nieuwe groep. We hebben onszelf de kasteelgroep gedoopt gezien de magnifieke locatie die onze organisator had geregeld.


Het begin was veelbelovend. Zie uit naar de volgende meeting!

Koninginnedag

30 april 2010: op de fiets naar Hoorn (ja ja!). Onderweg schitterende tulpenvelden. Daar kan ik nu zo gelukkig van worden.



En bij Schardam de Eenhoorn van Hoorn.

Na rustpauze bij zus van Rik - letterlijk - nog even over de restanten van de vrijmarkt.

Scoor in korte tijd zakken vol retro-serviesgoed voor paar luttele euro's, want dat lijkt wel handig voor straks met 4 kids in 1 huis.

zondag 2 mei 2010

47

Donderdag 15 april 2010: slik, alweer 47....... time flies when you're having fun.
Krijg ontbijt op bed van Jeroen, die daarna snel naar school moet.

Rik arriveert en in de tuin drinken we thee (met jas aan, dat nog wel). Krijg een mooie ring.

Daarna gaan we naar Marken - heerlijk een rondje gelopen en genoten van zon, wind, vogels en vooral het IJselmeer.


Paard van Marken:


Rozenwerfje:

Prachtige, typisch Marker gordijnen in het dorp

Twee dames in klederdracht in de kerk van Marken:


Aan het eind van het rondje hoor ik van de hypotheekverstrekker dat alles rond is, daarmee is het verhuizen ook een feit. Dubbel feest vandaag.
's avonds pa en ma op het eten. Het was een fijne verjaardag.

Werk aan de winkel

Zaterdag 10 april 2010: door de lange vorst had de garage schade aan het stucwerk. Dat is door een stucadoor keurig gerepareerd, maar nu ziet het er natuurlijk niet mooi meer uit met die reparatiekleuren.

Hup aan de slag met rollers en muurverf en na ettelijke uren klussen is het resultaat ernaar. Alles weer spik en span.

Verwennerij

Donderdag 8 april 2010: In de middag word ik opgehaald bij het ziekenhuis door David. We gaan naar Oud Sluis in Zeeland. Een lange rit wordt beloond met een meer dan formidabel diner van Sergio Hermans. Heb nog nooit zo lekker en bijzonder gegeten.

Het was een aaneenschakeling van kleine, prachtig opgemaakte hapjes. Deze kok is een kunstenaar.

Amuses met vis en schelpdieren, geserveerd op mooie stukken steen.


Coquille, hoppescheuten, biergelei, vinaigrette van morilles


Zeeuwse kreeft, verse spinzie, reblochonmeld, kiemzaadjes
Anjouduif, geroosterd met hazelnoot, schorseneren, gnocchi van ganzelever

Dessert amuses

Niet gekapt

8 april 2010: op 1 april hadden we op intranet laten zetten dat de boom in de binnentuin gekapt zou moeten worden omdat er ekster in nestelden. De eksters zouden overlast veroorzaken en onhygienisch zijn. De reacties waren meestal van withete medewerkers die pleitte voor clementie. Een enkeling vroeg of men het hout mocht hebben voor de kachel.

Natuurlijk gaan we de eksters niet wegjagen uit de tuin. Veel te leuk gezicht dat na weken vergeefs takken in de boom gooien het hem toch is gelukt. Hij heeft een nest én hij heeft een vrouw gevonden om erop te zitten.
Nu is het wachten op de kleine ekstertjes.

zaterdag 1 mei 2010

1e paasdag

zondag 4 april 2010: lekker paasontbijt met de Brady Bunch.


Dit pimpelmeesje heeft ook paasontbijt met de restjes. Wat is hij prachtig!

Jeroen gaat met Mick de buggy - die we weer vonden bij het opruimen van de zolder - lekker afraggen. Op een gegeven moment komen de mannen drijfnat binnen; ze zijn met de buggy in het kanaal gereden in hun zwembroeken. Denk dat het water zo'n 5 graden is. Brrrrrr.


Caren en Ruud eten mee tijdens het paasdiner. Omdat Caren ernstig ziek is, is het een bijzondere avond. Heb diep respect voor haar moed, opgewektheid en haar doorzettingsvermogen. Denk niet dat ik dat in mij zou hebben.

Lekker weekend

Zaterdag 27 maart 2010: voor een bruiloft zijn we in Voorst. We maken van de gelegenheid gebruik om een heerlijke boswandeling te maken in de omgeving (even de motorcross negeren).


's Avonds heerlijk uit eten in 't Diekhuus in Terwolde. Wat dacht je van artisjokkenmousse in elstar-gelei......

.......of liever een bosuisoepje met balsamico olie.