zondag 28 november 2010

Gentse feesten



19 juni 2010: die Gentse stadsfeesten met al die herrie moeten we natuurlijk van dichtbij meemaken. We worden beloond met een zonnige dag. Prima geschikt voor een festival.
We slenteren in groepjes door de middeleeuwse stad. Schitterende gevels en grachtjes. Het geheel doorspekt met muzikanten, straattheater en festival optredens. Wat een heerlijk feest is dit.



Vanaf de Gentse domtoren is het uitzicht prachtig. Op de tegenoverliggende stadstoren zit een prachtig draakje. Hij is zo dik dat het meer een varkentje lijkt.

Het stadhuis heeft in de trouwzaal een mooi geweven tapijt met toepasselijke spreuk.


Straattheater.

Vlagvertoon aan de middeleeuwse gevels.


Aan het water even lekker eten met de Brady Bunch.



Een vrij uitgesproken statement.

De stad in feeststemming!


2 arme sloebers met een sloeber biertje

vrijdag 26 november 2010

Vlaanderen boven

18 juli 2010: we hebben een huis gehuurd in West Vlaanderen in Hoeke. Het is een mooie plek, omdat we op een kleine afstand zitten van Brugge, Gent, maar ook het mooie plaatsje Damme en natuurlijk de Zeeuws/Vlaamse kust. Ik vond het beetje gek dat ik na al die jaren nog nooit in deze streek op vakantie was geweest en mijn kinderen de hele wereld zijn overgezworven maar niet bij de buren waren geweest.

De eerste paar dagen zijn Eric en Luc ook mee. We droppen ze met een tentje op de buurtcamping. De dame van de camping spreekt een lokaal dialect dat we geen van allen verstaan. Het enige dat ik meekreeg was dat die stadsfeesten in Gent niets waren, alleen maar herrie.
Na het diner op het terras van een dichtbijgelegen restaurant nog even uitwaaien aan het strand van Knokke.


We hebben schitterend weer en genieten van de vlaamse cultuur en kust. Verder verzamelen we voor ons "gekke" vlaamse uitdrukkingen, zoals "zwieren" (centrifugeren van de was), "polivalente ruimten", die wij multifunctioneel zouden noemen enzovoort.

zondag 7 november 2010

Sweet 15

zaterdag 17 juli 2010: Jeroen is vandaag 15 jaar geworden. Hij is ruim een kop langer dan ik en een boom van een vent. Dat belooft wat voor als hij 21 is.

zaterdag 6 november 2010

Nieuwe technologie

Ook zo langzamerhand murw van alle discussies of het nu handiger is om boeken en kranten te lezen op een I-pad of E-book of op "ouderwets" papier? Hier het definitieve argument om alle discussie te beslechten:

Vogel

donderdag 15 juli 2010: Jeroen is bijna jarig en hij heeft bedacht dat hij graag een schilderij van Margreet Ras (http://www.rasars.nl/) cadeau wil. Hij vraagt van iedereen geld en doet een beroep op de door mij ingestelde "kunst krijg je gesponsored voor 50%" regeling. Bij dit soort kunstwerken gaat dat wel lekker oplopen. De regeling wordt na vanmiddag dan ook afgeschaft voor Jeroen. Die heeft zijn portie wel gehad.

Hij heeft zijn oog laten vallen op een jkubistische vogel (geel, grijs, rood, wit) op een zwart vlak. Toch wel bijzonder voor een bijna 15 jarige......

Hard to say goodbye

zondag 11 juli 2010: terwijl heel Nederland zich opmaakt voor de WK finale in Zuid Afrika rij ik naar het NKI AVL. Caren ligt er opgenomen vanwege complicaties van haar leverkanker. We praten de hele middag: over voetbalfans en de economie (ooit ons beider studie), maar vooral over haar ziek zijn, over acceptatie van het onvermijdelijke, over alle plannen die ze nog heeft maar niet meer af kan maken.

Ze kan al weer een beetje lopen en zo gaan we met rollator een paar rondjes over de gang, in het trappenhuis met ver uitzicht over een oranje Amsterdam. Het afscheid is emotioneel: we weten het allebei - waarschijnlijk zullen we elkaar niet meer zien. Hoe zeg je dan elkaar gedag? Wat ben je toch een mooi en dapper mens en wat zal ik je straks missen.

Start van de vakantie

vrijdag 9 juli: het is bijna vakantie. Erik is aan het werk in het Spaarne en Jeroen heeft laatste schooldag in Amsterdam. Ik haal ze allebei op en we gaan superlekker uit eten in het Deurtje in Ouderkerk a/d Amstel. In de zon in de achtertuin van het restaurant is het genieten.

Poesjes

juli 2010: onder de herfstsering in onze tuin heeft een buurpoes zomaar 3 kittens geworpen. De eerste dagen zijn ze heel schuw, maar steeds vaker komen ze in het zonnetje spelen of snoepen van onze "lokkertjes". Wat een zwarte dotjes.




Musical

woensdag 7 juli 2010: het einde van het schooljaar wordt bij Jeroen op school gevierd met een musical in een leuk theater in Amsterdam Oost. Alle kinderen zijn natuurlijk een beetje gegeneerd dat hun ouders zijn gekomen om te kijken, maar misschien zijn ze ook wel een beetje trots. Daar hopen we dan als ouders maar weer op.

Uitwaaien

dinsdag 6 juli: met alle bedrijfsleiders en ondersteunende managers het IJselmeer op met de Eersteling. Het is werkelijk geweldig weer: wind en zon. Iedereen geniet en moet hard werken.






Onder de giek en in het vooronder tijdens de lunch toch ook nog wel pittige gesprekken. Dit moeten we vaker doen.


's Avonds na het diner speelt Nederland de halve finale. We duiken een Enkhuizer kroeg in. "We" winnen, dus de avond kan niet meer stuk.

Dansen

vrijdag 18 juni 2010: Mavr zingt op de Hoornse stadsfeesten. We dansen op de Manifesto Soul Stew. Aan het eind van de avond een lekker leeg hoofd en swingende benen. Muziek is een mooi medicijn :-)

Leeghwater

15 juni 2010: overleg vanuit de SDSK met de huisartsen van de kring Waterland/Zaanstreek/Kennemerland/Meerlanden/Amstelland over het delen van data over patiënten. Het is geen makkelijk onderwerp (zie de discussies rond het landelijke EPD). De wil is er van alle kanten om de uitwisseling van gegevens mogelijk te maken, maar hoe pakken we dat als regio aan. Het is best een grote regio met veel 'stakeholders'.
Wat hebben we gemeenschappelijk?
(bron afbeelding: www.rijnland.net)
Als werknaam kiezen we voor het project Leeghwater, omdat hij zowel aan de noord als aan de westkant van het gebied polders heeft drooggemaakt en in zijn tijd met grote technologische vernieuwingen en doorzettingsvermogen iets heeft gecreëerd dat nu nog zijn nut heeft.

Talent Tonny

zaterdag 12 juni 2010: Tonny heeft al aantal maanden geoefend voor een musical. Vandaag is de grote dag. In een theater in Hoorn gaan we kijken wat het is geworden. Ze speelt een hoofdrol en doet het heel mooi.

Vol dagje

zaterdag 5 juni 2010: om iets na 6 uur in het ziekenhuis voor de Go Live van Epic fase 2. We blijken al te draaien. Het gaat allemaal goed en iedereen lijkt prima te weten wat hij/zij moet doen. Rondje door de klinieken. Her en der kinderziekten. Maar overal een rustige Go Live.

Om half 11 ontvangst van Dr. van 't Hof en zijn familie. Hij gaat met pensioen en vandaag nemen we officiëel afscheid met een symposium in de kerkzaal. Je merkt hoe betrokken hij is geweest bij het ziekenhuis en bij zijn patiënten. Er zijn veel mensen om hem de hand te schudden. Mooie muziekstukken ook.

Snel naar de Amsterdam Arena om om te kleden voor het Amsterdam Diner. Al weer de 18e editie en ik denk mijn 14e of 15e. Het is een groots feest met vele BN´ers, optredens, veel vrijwilligers en veel geld voor het goede doel!! Jeroen verkoopt stapels handgeschilderde onderborden (gemaakt door aidspatiënten)

The day after

Maandag 31 mei 2010: vrije dag. Heerlijk in Amsterdam rondgelopen om Rik's verjaardag te vieren. Indrukwekkende tentoonstelling van de World Press Photo in de Oude Kerk. Prachtige foto's van vaak afschuwelijke gebeurtenissen, wat doen we elkaar toch aan?

Maar ook heel grappige foto's van een soort nieuwe hippies, die Amerika rondtrekken en er een kunst van maken om zo vies mogelijk te worden. Maar niet laten zien aan Erik die toch een beetje hiernaar toe trekt. Dan zit ik straks ook met zo'n tork.

Voor de winnende foto's:
http://www.worldpressphoto.org/index.php?option=com_photogallery&task=blogsection&id=20&Itemid=257

Ook naar de Hermitage geweest voor de tentoonstelling "Matisse tot Malevich". Vooral een paar mooie werken van Cees van Dongen gezien.


Op een terrasje nagenieten in de zon aan een grachtje. Komt er nog een bekende voorbij lopen: ook een glaasje wijn. Het leven is goed.