zaterdag 19 maart 2011

1e voorjaarsdag

19 maart 2011: het is een stralende dag en de vogels zijn volop in de voorbereiding voor hun nestjes. Vanmorgen wakker gehamerd door de bonte specht in de tuin!

De koolmeesjes weten de Eva Solo voederbol goed te vinden.
Het is zo lekker warm in het zonnetje uit de wind dat we buiten kunnen lunchen.

Naar Boer Frank om lammetjes te kijken: deze is 5 minuten oud. Wat een dotje.

's Avonds zien we een prachtig fenomeen: SUPERMAAN. Vroeger dachten mensen dat het een voorteken was dat de wereld zou vergaan. Nu weten we wat het is en meten we 30 cm hoger water. Het was echt een beeldschone maansopkomst en we hebben met statief in de kou gestaan om maar niets te missen.

witte sint

5 december 2010: je zou bijna gaan geloven dat die opwarming van de aarde een verzinsel is. Kan me toch niet herinneren dat het vaak sneeuwt met Sinterklaas. Maar het is toch echt beetje wit in de tuin.

Het uitzicht uit de keuken is prachtig.

Hele dag wordt er nog druk gedicht en geplakt. Lichte paniek breekt her en der uit dat ik aankondig dat de laatste 30 minuten zijn ingegaan voor de voorbereiding. De pakjes en gedichten zijn er niet minder om. Iedereen heeft zulke leuke dingen verzonnen.


En dan die gedichten......briljant! We zullen er niet een literaire prijs mee winnen maar voor het familie album zijn ze goud.



Sint in het Spaarne

november 2010: Sint is gevallen en is op de Spoedeisende Hulp van het Spaarne gebracht.
Het is geweldig hoe een zaal vol kindjes voluit "SPaarne Ziekenhuis" schreeuwt als de poppenkastspeler vraagt waar je heen moet als je je been gebroken hebt.

Dat had ik nu op film moeten hebben voor onze website.........

Sint is vrijmoedig en ik mag bij hem op schoot. Daar krijgt hij spijt van!

FOTO's VOLGEN

Golden oldies


Zomaar alweer 50 jaar samen getrouwd. Halve eeuw veranderingen in Nederland meegemaakt en hun kinderen zien veranderen van baby naar vrouwen van middelbare leeftijd. Gelukkig nog allebei vitaal en redelijk gezond.


Mooi om te zien hoe ze genieten van de familieleden en vrienden om hen heen. Sommige vriendschappen zijn al meer dan 40 jaar oud.


Uiteraard een lied van de kleinkinderen en van de broers en zussen van mijn moeder.


Mijn moeder met haar 3 zussen Gerda, Joke en Alie:


Erik doet een quiz met vragen en beeldfragmenten uit 1960.



Hoop dat we nog vaak feestjes mogen meemaken met de "golden oldies".

1e Rijles

13 november 2010: nee niet mijn eerste rijles maar die van Erik. Het ooit lieve kleine babietje, peutertje, kleutertje is een lange sliert van 18 die mag gaan proberen een rij examen te halen.
























Zie hieronder voor de 1e poging tot autorijden.
































En de lunch om te vieren dat er geen doden zijn gevallen in het verkeer rond Hobrede.

UGM 2010

18 - 23 september naar de User Group Meeting 2010 van Epic, ons EPD. Bij aankomst zaterdagavond is Madisson helemaal vol met voetbalfans. Gezellig sfeertje.



En de 1e cheesecake wordt gescoord! Johan en ik keuren hem af: veel caloriën en veel room. Zo hoort cheesecake niet te smaken. Hij moet strammer, meer dikker en subtieler zoet. Kortom: we're a team on a mission.




Zondagmiddag is er een leuke fietstocht voor ons uitgezet door Winconsin. We verzamelen ons in het Epic trainingscentrum waar Arjan start met oefenen op de vleugel. Nee Arjan, het is trainen in Epic!



Het fietspad is een vals plat van kilometer of 10. Maar dat kunnen de dutchies hebben.


Op zijn amerikaans houden we halverwege pauze met hamburgers.




Op het eindpunt drinken we een blad met proefbiertjes. volgens de groep zijn de meesten niet te drinken. ik kan er niet over oordelen want door mijn leverziekte ben ik tegenwoordig altijd de BOB. Het ziet er wel mooi uit!


Terug is het lekker down hill en zoeven we terug naar de Epic Farm.


De rest van de week veel workshops, vergaderingen en lunches. Het is nuttig maar ook erg gezellig met de crew.


Kijkje in vergaderzaal Dragon's Lear (nieuwe complex).

Brandweer arriveert bij het hotel maar het is gelukkig vals alarm! Wat een auto's hebben ze hier.

woensdag 9 maart 2011

Donker

We testen de gerenoveerde noodstroomvoorziening. Zo rond 5 uur in de ochtend ben ik in het ziekenhuis. Ik meld me bij de beveiligingsunit. Zij hebben het beste "zicht" op wat er in het donker gebeurt. Op alle schermen kunnen zij precies zien waar het in het gebouw donker is of licht en via monitor systemen waar storingen ontstaan.

Even naar de radiologie om daar polshoogte te nemen. De stroom wordt onderbroken terwijl ik een gang loop vanaf de radiologie terug naar de bewaking. Even valt in de lange gang alle licht uit en is het muisstil. Wat is dit raar!

Dan floepen de lampen aan en is de generator ingekomen. Dat is goed. Bij de beveiliging terug blijkt toch dat er her en der wat hick-ups zijn. Met name de temperatuur in de MER (onze computerruimte) loopt weer op en er komt onvoldoende koeling op gang. Ook wat deuren in het gebouw gaan niet op de brandbeveiliging. Na een kwartier besluit de verantwoordelijke van de Technische Dienst weer terug te schakelen op netspanning, om de MER niet verder te laten opwarmen. Het terugschakelen loopt op een paar kleinigheden na heel soepel.

De test zal uitgebreid worden geevalueerd om te komen tot een foutloze uit- en opschakeling bij toekomstige stroomuitval.