zondag 20 november 2011

Assisi

29 juli 2011: we rijden naar Assisi met onderweg de mooiste vergezichten. Op de heenweg een ontbijtstop in San Angelo. Een voor ons ongewoon straatbeeld:
In de buurt van de heilige stad veel spulletjes om mee naar huis te nemen - als je er van houdt.
Assisi is een indrukwekkende stad, waar in 1226 St. Franciscus van Assisi overleed. Het hoogtepunt van ons bezoek is natuurlijk de Basilica di San Francesco. We blijven fotograferen, binnen is dat helaas niet toegestaan i.vm. de vele frescoes. Men gaat er nog steeds vanuit dat het fotograferen met flitslicht moet...... De basiliek in volle glorie:Toegang tot "onderkerk" van de Basilica di San Francesco.
Kapel in de "onderkerk":Kloostertuin bij de Basilico.
In de Piazza del Comune geven stenen de oude handelsmaten aan. Marktkooplui kwamen hier met hun klanten om ellen stof af te meten of meters touw.Een superheerlijke lunch op een terrasje. Cannelonni met truffelsaus.







Collegiaal overleg: Rocca Maggiore: gebouwd in de 12e eeuw en nog goed bewaard gebleven. Het is even klauteren, maar dan is het uitzicht over de valleien en over Assisi ook adembenemend mooi!

Corciano

28 juli 2011: vrienden uit Nederland die al jaren in Italië wonen komen langs. Wat is het gezellig om elkaar hier weer te zien. Louis is eigenlijk erg ziek, maar is ondanks de hoge koorts toch gekomen. Eugene heeft met de cabrio de nodige hobbels moeten nemen om onze doodlopende weg te kunnen berijden. We kletsen eindeloos bij.

's Avonds rijden we naar Corciano, een 13e eeuws vestingstadje met dikke muren, een verdedigingstoren en een kasteel. Het stadje heeft Etruskische en Romeinse wortels. Prachtig gerestaureerd. We eten met de kids in Il Convento in Corciano. Wat een geweldige keuken in dit voormalige klooster. Alle gerechten (we proeven van elkaars bestellingen) zijn werkelijke goddelijk. En zo prachtige sfeer. Ondanks af en toe wat motregen zitten we heerlijk op het terras onder de grote parasol.