donderdag 21 mei 2009

Conversie II

Zondag 10 mei 2009: in het ziekenhuis is het nog steeds een bedrijvige toestand. Er zijn weer nieuwe vakken gearriveerd voor het overzetten van medicatie. Sommigen zijn ook hun dossiers al aan het vullen voor maandag.

De conversie van de DBC's is super verlopen. Slechts 5 uitval op tienduizenden DBC's. Knap werk!! Af en toe kruipen we ook door het oog van de naald. Dan blijkt er in het conversiescript net iets niet helemaal perfect uitgedacht zijn en wissen we bijna dingen die niet moeten worden gewist. Blijkbaar hoort een beetje stress en mazzel hebben ook bij het proces.


Erg inspirerend zijn de korte ad hoc overlegsessies om een voortdoend probleem met elkaar op te lossen. Zoals hieronder over de medicatievoorschriften: even alle artsenkoppen en bouwers bij elkaar en verder maar weer. Er heerst een enorme teamspirit in het ziekenhuis.

Om ook even te ontspannen dit weekend - want er komen nog 2 zware weken aan - verlaten Rik en ik het ziekenhuis en gaan op steenworp afstand even lunchen bij Vork & Mes. Het is fantastisch weer en we genieten van het zonnetje, het mooie uitzicht en het heerlijke eten. Een fijne break. Dan weer terug naar het command centre.

Alles loopt beheerst en volgens plan. Ik ga dus maar naar huis.

Geen opmerkingen: