zondag 1 november 2009

Chicago

Zondag 20 september 2009: al om half 8 's ochtends komt een bus ons halen. We gaan met zijn allen naar Chicago. De voorspellingen waren slecht, maar gelukkig niet juist. Heerlijk zonnetje schijnt. We laten ons afzetten bij het Millenium Park waar de BEAN staat te glimmen in de zon. Officieel heet de sculptuur: Cloud Gate, gemaakt door de India geboren engelse kunstenaar Anish Kapoor.


De kunstenaar heeft zich laten inspireren door een druppel kwikzilver. Als je in deze glimmende koffieboon staat word je helemaal dronken van het steeds veranderend perspectief. Buiten zie je de skyline van Chicago prachtig weerspiegeld in de 100 ton glimmend staal/zilver.

Ademloos blijven we er rondjes om en door heen lopen. Daarna het Milleniumpark in. Daar staat een prachtig theater. Meer moderne kunst eigenlijk.


De fontein in Milleniumpark:


De stad is een afwisseling van oude pandjes (zoals het Carbide and Carbon building) en wolkenkrabbers. Het meest opvallend zijn toch wel de rivieren die door de stad lopen. Veel kunst.


Naar het Art Instute of Chicago. Museum met de grootste collectie impressionisten buiten Frankrijk! http://www.artic.edu/ Maar ook moderne kunst, designmeubels, oudheden. Prachtige collecties en een heerlijk dakterras om te lunchen met uitzicht op de skyline. Een aanrader!


In de stad een heuse nailstudio. Grappig.


We hebben met elkaar afgesproken om 6 uur in John Hancock Centre. Met 100 verdiepingen en 344 meter een van de hoogste gebouwen van de stad. Op de 96e verdieping zit een bar met zeer fraai uitzicht op de stad.
Na een snelle hap in The Cheese Cake Factory weer terug naar het platteland.

Geen opmerkingen: