woensdag 9 maart 2011

Donker

We testen de gerenoveerde noodstroomvoorziening. Zo rond 5 uur in de ochtend ben ik in het ziekenhuis. Ik meld me bij de beveiligingsunit. Zij hebben het beste "zicht" op wat er in het donker gebeurt. Op alle schermen kunnen zij precies zien waar het in het gebouw donker is of licht en via monitor systemen waar storingen ontstaan.

Even naar de radiologie om daar polshoogte te nemen. De stroom wordt onderbroken terwijl ik een gang loop vanaf de radiologie terug naar de bewaking. Even valt in de lange gang alle licht uit en is het muisstil. Wat is dit raar!

Dan floepen de lampen aan en is de generator ingekomen. Dat is goed. Bij de beveiliging terug blijkt toch dat er her en der wat hick-ups zijn. Met name de temperatuur in de MER (onze computerruimte) loopt weer op en er komt onvoldoende koeling op gang. Ook wat deuren in het gebouw gaan niet op de brandbeveiliging. Na een kwartier besluit de verantwoordelijke van de Technische Dienst weer terug te schakelen op netspanning, om de MER niet verder te laten opwarmen. Het terugschakelen loopt op een paar kleinigheden na heel soepel.

De test zal uitgebreid worden geevalueerd om te komen tot een foutloze uit- en opschakeling bij toekomstige stroomuitval.

Geen opmerkingen: