zaterdag 5 september 2009

Groningen

Zaterdag 15 augustus 2009: Rik en ik hebben onszelf getracteerd op een weekendje Groningen. Eigenlijk is het helemaal niet ver rijden. En zo zitten we rond het middagurrop een terrasje bij restaurant Overstag. Het restaurant zit in een oud bankgebouw van de Scheepshypotheekmaatschappij. In de gevel zit een mooie steen die aan deze periode herinnert. Ook binnen nog veel historische details.

Daarna naar het Groninger Museum. Had mijn museumjaarkaart in de auto laten liggen en voor EUR 10 wilde ik wel even teruglopen. Prachtige architectuur en magnieke expositieruimten.



Onderdeel van de Cuba expositie: brandende kaarsen installatie.

.......maar ook een kast in de vorm van een handgranaat.

Herinneringen aan de reis naar Cuba in 1998 borrelen op. Veel herkenbare foto's en schilderijen. Mooie tentoonstelling.

We vervolgen ons dagje stad met een tocht langs de 3 plekken waar Rik heeft gewoond. 2 pandjes staan er nog. De 3e is veranderd in een nieuwbouwpand. We bezoeken wat leuke winkeltjes en vertrekken daarna naar Finsterwolde, waar we tuinkamer van de B&B de Graanrepubliek hebben geboekt.


We frissen ons op en gaan op aanraden van de eigenaresse van de B&B naar Landgoed Westerlee. Dat is inderdaad een goede tip. Naast het oude herenhuis zitten we in het late zonnetje op het terras. Het eten is verrukkelijk en de fles wijn maakt het perfect af. De avond is zwoel, de bediening onhandig maar aardig. Wat is dit genieten.

Geen opmerkingen: