zondag 6 september 2009

Plat

Zondag 16 augustus 2009: na een ontbijtje in de tuin (heerlijk.......) gaan we fietsen huren in Midwolda. Over het terrein van een oud landhuis fietsen we door een stukje bos en daarna langs de plas waar de Blauwe Stad moet komen. We stoppen bij een prachtig stoomgemaal. 3 Enthousiastelingen staan de ketel op te stoken en hoewel het museum eigenlijk nog niet open is mogen we toch al naar binnen. Een indrukwekkend gezicht als het gemaal eenmaal onder stoom wordt gezet. Helaas gaat er iets mis, waardoor de mannen op onderzoek uit moeten wat er aan de hand is.


Wij fietsen verder door het mooie weidse land.
Dan komen we in de noordelijke polders. Er staat een stevige bak wind. Trekkers ploegen door de zware kluiten klei. Honderden meeuwen vallen aan op de wormen en torren.
We komen bij de Dollard en fietsen verder tegen wind langs de zeedijk. Het land is zo plat als een dubbeltje en er staan weinig bomen om de wind tegen te houden. Het is zwoegen hier. Nergens een kroeg of terrasje open. Wat zijn we blij met de fles water die we zelf hadden meegenomen. Gelukkig "ruik" ik bij het dorpje Hongerige Wolf een bramenstruik. Hoe toepasselijk! Mmmmm, smullen.


Na 45 km fietsen (waarvan de laatste 5 km met zadelpijn) zijn we weer terug bij de verhuurder met rode konen.

Aan het eind van de middag gaan we op bezoek bij Baukje, die vlakbij de stad Groningen haar eigen paradijs op aarde heeft gemaakt. Een mooi nieuwe huis midden in de weilanden met 3 blonde koppies die over het erf hollen en fietsen. We eten gezellig een hapje mee.

Geen opmerkingen: