donderdag 1 mei 2008

Koffie drinken bij verloskunde

dinsdag 29 april 2008: Hadden vandaag rondje koffie drinken bij verloskunde op het programma staan. Het begin was gezellig. Er waren natuurlijk lekkernijen van dankbare ouders bij de koffie. Lijkt me moeilijk voor onze dames hier om met al dat lekkers op gewicht te blijven. Daarna gaven de bedrijfsleider en de leidinggevende een rondleiding over de afdeling.

Naast de vele vrolijke kamers met (bijna) bevallen moeders, was er ook een afdeling voor moeders waar de bevalling niet goed was afgelopen of de zwangerschap verkeerd dreigt af te lopen. Hier huilende vrouwen, troostende familie. Voor de verpleging moeilijk steeds die overgang van zeer wit naar zeer zwart.

Op de afdeling neonathologie was het rustig, maar 2 ukkies. O, wat zijn ze toch klein. Als je ze ziet zou je zo weer beginnen aan een baby. Een kamertje verder liggen de wat grotere baby's die nog niet naar huis mogen omdat hun moeder diabetes heeft (observatie) of omdat zij voor adoptie zijn opgegeven. Zo'n adoptiebaby ligt daar een week of 10 alleen omdat de moeder nog bedenktijd heeft. Afschuwelijk idee zo'n hummeltje moederziel alleen in het ziekenhuis.


(bron foto: website Spaarne)
We spreken ook over het "oppimpen" van de verloskamers, dat zijn nu vrij functionele/zakelijke kamers en moeten wat meer weliswaar functionele maar ook intieme/sfeervolle kraamsuites worden. Dat komt weer terug in de budgetcommissie!

Geen opmerkingen: