maandag 13 april 2009

Leren kennen

donderdag 9 april 2009: de OR heeft scholingsdagen in Volendam en als Raad van Bestuur mogen wij een aantal uren te gast zijn. De programmaleiding heeft een leuke manier gevonden om elkaar beter te leren kennen:
  • maak een rij in volgorde van lang in dienst bij het ziekenhuis en kort in dienst: Willem en ik sluiten de rij met 5 mnd respectievelijk 1 jaar en 3 maanden. Aan het andere einde van de rij: 38 jaar. Dat gaan wij niet halen.
  • maak een rij in volgorde van hoeveel levende wezens je in huis hebt. Kampioen: de voorzitter OR die met veel vissen dik boven de 40 komt.
  • vorm groepjes naar het type afdeling dat je vertegenwoordigt.
  • maak een rij in volgorde van veel zorgen of weinig zorgen over de toekomst van het ziekenhuis. Het meeste zorg is er over de verschraling van de zorg.

Het was een enorm leuke manier om op een andere manier kennis met mensen te maken. Daarna gaan we over tot het serieuzere werk. Gegroepeerd rond drie thema's met elkaar in gesprek. Mag over de inhoud natuurlijk niet uit de school klappen, maar vond het persoonlijk zeer nuttige gesprekken. Voor herhaling vatbaar.

Bij de lunch gegeten van prachtig serviesgoed dat speciaal voor hotel Spaander (lijkt op Spaarne) is gemaakt. Er staan afbeeldingen op van schilderijen die in Spaander hangen. Echt een collector's item. Je kunt er voor sparen door veel te eten en drinken daar.

(afbeelding: www.hospitalitymanagement.nl)

Geen opmerkingen: