zaterdag 20 februari 2010

Monterrey

Zondag 7 februari 2010: De stad Monterrey stamt al uit 1596 en is in grootte de 2e stad van Mexico, een rijke stad. Om te laten zien hoe goed het ze gaat hebben ze in de jaren '80 het Gran Plaza uit de grond getimmerd, ook wel Macro Plaza. Een aantal pleinen aan elkaar vast vol cultuur en ruimte.

Het Gran Plaza start met het Palacio Muncipal, dat op poten staat en waaronder elke zondag (we treffen het!) gedanst wordt door echtparen op leeftijd.


Het Museo de Arte Contemporaneo (http://www.marco.org.mx/) is een prachtig gebouw ontworpen door een beroemde Mexicaanse architect.

We lopen de vlooienmarkt op in Barrio Antiguo.

Kunnen ze nog net uit het hoofd praten dat Erik een oude typemachine cadeau krijgt die wij als handbagage mee mogen nemen...... We lunchen in een hip tentje Trece Lunas op het dakterras. Dat neemt een uurtje of 3 in beslag, dus als we weer het plein opgaan is het al bijna donker.

We lopen langs het Palacio de Gobierno (inmiddels museum) en gaan naar het Museum de Historia Mexicana met een kleine maar mooie expositie over de Maya cultuur. De rest van de historische uitspanningen is nogal kitschig.

Met een bootje door Paseo Santa Lucia, een kanaaltje met kunst en fonteinen.

2 opmerkingen:

Betsy zei

hee mop, het was 13 manen volgens mij... niet drie....

Yvonne zei

ja, dat staat er ook ;-)