zaterdag 20 februari 2010

Martinez de Torre - Xalapa - Porte de Veracruz

10 februari 2010: Vroeg in de ochtend vertrekken we de bergen in, het regent een beetje. Ongeveer 20 meter na het hotel stopt de asfaltweg en wordt een grindweg.

We rijden over hoge bergen van circa 3.200 meter, maar daar zien we weinig van omdat het heel erg mistig is.


We slingeren door de mist door haarspeldbochten. Langs de weg groeien varens en trompetbloemen. Af en toe komen we in een piepklein dorpje waar de honden uit elkaar stuiven omdat er verkeer passeert. Na uren slingeren passeren we een bron voor heilig water. Kijk daar kun je je nog eens goed laven!


We arriveren in Xalapa en bezoeken het Museo Archeologico de Xalapa (MAX). Wauw!! wat een prachtig museum en wat een mooie collectie. Laat de foto's voor zich spreken:

Erik en Rik tussen de Olmeken hoofden




Na het museum even het stadje in om te lunchen. Het is er druk en erg gezelllig.

Daarna weer in de auto voor het vervolg van onze rit naar Porte de Veracruz. De binnenstad is afgezet vanwege het carnaval. Ik zeg tegen de politie dat we naar het hotel moeten op het centrale plein. Dat mag. Zo arriveren we in downtown Veracruz, waar het plein deint van de carnavalvierders.


Na even opfrissen mengen wij ons tussen de feestvierders. Vanavond is de avond van de prins en prinses Carnaval voor kinderen. Er is een mexicaanse variant van K3 en iedereen klapt en juicht. Ontzettend gaaf om dit mee te maken. Het carnaval van Veracruz is heel beroemd in Mexico en toevallig zijn wij hier vanavond om het mee te vieren........

De route van vandaag:

Geen opmerkingen: