zaterdag 8 augustus 2009

L'Ospedale en Aiguilles de Bavella

Donderdag 16 juli 2009: we rijden over allerlei binnenwegen met grote kurkplantages en door piepkleine dorpjes.


Langzaamaan slingert de weg omhoog naar l'Ospedale - een hoog gelegen bergmeer. Vlakbij het meer in Cartalavone maken we een wandeling door de bossen over de flanken van de Vacca Morte (1239 meter). Overal liggen grote rotsen die in de ijstijd hier op gletsjers naartoe zijn gegleden. Erg mooi, maar ook erg warm. Jeroen heeft last van zijn gekneusde enkel (even hollen op het strand vlak voor de vakantie!). We lopen dus niet de hele route. Bij het beoogd eindpunt heerlijk koel drankje op een mooi terrasje. Hier wandelen moeten we beslist in het voorjaar een keer doen.



Vanaf l'Ospedale in Noordelijke richting over allerlei haarspeldbochten en via de Aiguilles de Bavella (1611 meter). De uitzichten zijn werkelijk adembenemend. Vooral het zicht op de Monte Incudine (2134 meter) is prachtig. We stoppen regelmatig om te genieten en te kieken. Het is natuurlijk wel goed opletten geblazen.







Op de weg naar beneden vanaf het hoogste punt in het massief zien we ineens het riviertje de Solenzara waar wordt gezwommen. Meteen een pitsstop zodat iedereen lekker kan afkoelen.




Thuis nog uitgebreid gekookt voor het hele span.

Geen opmerkingen: