maandag 5 april 2010

Porte de Veracruz - Eyipantla

donderdag 11 februari 2010: de ochtend verkennen we nog even de haven van Veracruz en ontbijten we lekker op het terras van het hotel. Er komt een kindercarnavalsoptocht voorbij.


Daarna een mooie route langs de Golf van Mexico.

Veel lagunes en prachtige vergezichten, zoals over het Laguna de Terminos.

Onderweg verkoopt men ananassen, maar ook garnalen in plastic zakjes.
Er wordt volop suikerriet geoogst.

We komen langs een berg waar een soort fluweelachtige aanslag opzit. Het ziet er buitenaards uit.



Het wordt geweldig mooi weer. Zo rond een uur of 3 's middags rijden we langs het vulkaanmeer Laguna Catemaco. Het ligt midden in een natuurreservaat met stukjes tropisch regenwoud. Het ziet er allemaal zo betoverend uit dat we besloten vroeg op te breken. In hotel Prashanti (beetje hippie achtig) luieren we met uitzicht over het prachtige meer. We horen en zien papagaaien, ijsvogels, eekhoorntjes, aalscholvers, een vreemd soort meerkoeten, witte zilverreigers.

Slurpend aan een biertje met limoen en zout genieten van een prachtige zonsondergang over het meer.

Het avondeten is een avontuur. Het is werkelijk pikkedonker. Volgens de eigenares van het hotel maakt het niet uit waar je in het dorp iets eet, het smaakt overal hetzelfde. Dus leggen we aan bij het eerste "restaurantje". We bestellen 4 rondjes tortilla's. Met verschillende namen, maar de ingrediënten blijken steevast hetzelfde: tortillapannekoekje, bonen, draadjes kip en witte kaas. Supereenvoudig, maar toch lekker. De kokkin is op hoge leeftijd maar superlief.

De route van vandaag:

Geen opmerkingen: