zondag 21 september 2008

St. Mary

Donderdag 18 september 2008: Michel en ik bezoeken St. Mary's hospital. Uitgebreid krijgen we ziekenhuis en Epic implementatie te zien, maar wonen ook de wekelijkse "implementatiediscussie" bij: groep gebruikers die met elkaar overleggen welke verbeteringen mogelijk en wenselijk zijn. Zeer goed idee voor bij ons na de 'go live'.

(het Epic team zit in een oude afdeling dagbehandeling)

Het oude St. Mary's is aangevuld met een nieuw ziekenhuis. De oude kastanjebomen die op het terrein moesten wijken voor de nieuwbouw zijn gebruikt in het nieuwe gebouw voor mooie versieringen. De inrichting is wel oubollig (met name de bloemmandjes) naar Nederlandse smaak gemeten, maar een ruimte dat patiënten hier hebben. Ook valt het op dat op veel patiëntenkamers de familie mag blijven slapen (ICU, CCU, NICU, verloskamers).

Ondanks nieuwe hulpmiddelen (beddenoverzicht) worden ook de oude (whiteboard) nog gebruikt "het leest zo fijn van ver af" - i.v.m. privacy regels USA enigszins geblurd, in het echt haarscherp:



Nog wat workshops en een laatste rondje door het Epic hoofdkwartier om daarna bij het hotel de koffer op te halen en terug te vliegen naar Nederland. Een nuttige, leerzame en intensieve week gehad.
(aankondiging bij het treehouse, gebouwd door scholieren met sloophout van de bouw, gebruikt voor teambuilding vergaderingen of voor een stukje rust)

Geen opmerkingen: