zondag 23 maart 2008

Een ei hoort erbij

Door een redelijk spontane inval heeft onze personeelsmanager bij een goede banketbakker in Heemstede 2000 paaseieren besteld voor onze specialisten, medewerkers en vrijwilligers.
Iedereen krijgt een brief op het huisadres en kan op vertoon van zijn pasje een ei komen ophalen. Donderdag, vrijdag en zaterdag in de lunchpauze staan we met groepjes eieren uit te reiken. Vooral donderdag is het een drukte van belang. Met 6 man sterk noteren wie allemaal langs is geweest. Een paar maal roepen mensen dat we net een stembureau zijn en zo ziet het er denk ik ook uit. Maar dan veel vrolijker!
Goed om te merken dat mensen ook denken om zieke collega's en mensen uit de nachtdienst. Met mooie "machtigingsbrieven" komen sommige mensen tot 20 eieren ophalen.
Vele handen maken zoals altijd licht werk, zodat we kunnen "werken zonder wachtlijst" (een ziekenhuisbreed project uit 2007). Iedereen is bijna meteen aan de beurt. Nog uren na de lunchpauzes zijn we bezig de lijsten weer te integreren en bij te werken. Als mijn collega en ik zaterdag het ziekenhuis verlaten hebben we denk ik zo'n 90% van de mensen langs gehad. Dinsdag is er nog een dag voor de mensen die deze week geen dienst hadden.
Men vindt het een erg leuke attentie. Thuis werd ik door mijn jongens met open armen ontvangen met mijn eigen ei (ook netjes afgevinkt op de lijst).

Geen opmerkingen: