zaterdag 25 oktober 2008

Wetenschapssymposium

Woensdag 8 oktober 2008: binnen het Spaarne wordt door verschillende mensen wetenschappelijk onderzoek gedaan. Eén keer per jaar presenteren een aantal mensen hun onderzoeken aan elkaar. Ben even gaan kijken. Was heel interesssant om te zien met welke invalshoeken dit gebeurt. Zo had één van onze vaatchirurgen met zijn 2 neven - ook beiden (vaat)chirurg een vergelijking gemaakt van de werkwijzen en uitkomsten in hun verschillende ziekenhuizen. Een mooie dwarsdoorsnede van opererend Nederland, aangezien de één in een academisch centrum werkt, de ander in een klein regionaal ziekenhuis en de onze in een topklinisch ziekenhuis.

Er was ook een presentatie over complicaties bij galoperaties en over het voorkomen van wondinfecties na total-hip operaties door telefonische nacontroles.

Omdat de woensdag mijn kinderavond is kon ik niet tot het eind blijven. Dat was jammer, want vond het een leuke bijeenkomst. Mooie locatie trouwens ook! Het oude slot in Heemstede. Moet ik onthouden voor een volgende keer dat ik eens iets wil organiseren.

Geen opmerkingen: