dinsdag 12 februari 2008

't is Epic wat de klok slaat

Vierde week: vrijwel hele agenda qua gaatjes opgeslokt door Epic. In fase 1 is veel gestandaardiseerd ingevoerd. Nu iedereen een beetje ingevoerd raakt in de (on)mogelijkheden van het systeem komen ook de verzoeken op gang voor maatwerk. Er zal een inventarisatierondje komen welke zaken in de "optimalisatie fase 1" veranderd zouden kunnen of moeten worden. Belangrijk hierbij is natuurlijk de afweging tussen het goed kunnen werken op de poli voor medisch specialist en zijn team, maar ook het zoveel mogelijk op één manier werken zodat we teamleden kunnen uitwisselen bij pieken/ziekte e.d.

Verder ook heel veel tijd al gestopt deze week in het doorkauwen van de elementen van fase 2: zorgpaden maken met de medisch specialisten/leidinggevenden (poli)kliniek/ondersteunende vakken. Hoe behandelen we meestal een patiënt met een bepaald ziektebeeld? Welke handelingen moeten worden verricht en wanneer kun je die inplannen? Onderdeel van deze fase zal ook zijn kijken welke delen van ons Electronisch Patiënt Dossier allemaal in gebruik zijn en hoe dit op termijn over gezet kan worden in de nieuwe software. Dat wordt nog een hele puzzel, want er hangt ook allerlei apparatuur met interfaces aan het EPD.

Leuk om hier met groepjes over te brainstormen en mensen enthousiast te zien worden voor deze 2e fase, waarin we heel concreet met de zorginhoudelijke kant van het systeem aan de slag gaan. Ook spannend, want alleen als iedereen meewerkt kunnen we het project laten slagen.

Om alle mensen te bedanken die zoveel inzet hebben getoond hadden we een Epic borrel georganiseerd. Door onbekende oorzaak bleken toch sommige mensen niet op de lijst van uit te nodigen mensen te zijn beland. Heel vervelend, vooral omdat enkele mensen dit ervaren als "men heeft niet door hoe hard ook ik heb gewerkt". Dat is natuurlijk helemaal niet de bedoeling geweest. Blijkbaar zijn er meer mensen getraind/betrokken dan op de lijsten stonden. Piekerend rij ik dan naar huis na zo'n borrel hoe je dit soort dingen nou kunt voorkomen/verbeteren. Of is dat een illusie? Moet ik mijn perfectionisme loslaten?

Geen opmerkingen: