maandag 28 april 2008

Buddha

26 april 2008: we rijden naar de Flevopolder om in Espel een buddhabeeld te kopen voor Rik zijn nieuwe huis. Na wat toeren door bollenvelden aan de ene en de andere kant van het Ijsselmeer (moet nodig foto's er van maken!) arriveren we in een tuin werkelijk vol buddhabeelden. Geweldig, wat mooi allemaal. Zie: http://www.aziatischekunst.com/
Na een paar rondjes door tuin, galerie en huis laat ik Rik over aan zijn keuzeproces. Probeer hem niet te beïnvloeden. Juist met dit soort dingen moet je op je eigen instinct kunnen afgaan. Ik klets gezellig met de eigenaar van de boerderij. Uiteindelijk is de keuze gemaakt en blijkt Rik het beeld te hebben gekozen dat ik zelf bij het eerste rondje al het allermooiste vond. Echt een beauty. In Emmeloord naar de pinautomaat. Vind een kettinkje op straat waar Yvonne in staat gegraveerd. Raar hoor. Zeker een geluksbuddha.


We gaan uit eten met Laurence, Daan en Joost in Leeuwaren. Doodeng dat Buddha in de parkeergarage ligt. Gelukkig is hij er na het eten nog. Gaan hem naar zijn nieuwe thuis brengen. Hij staat er prachtig. Kan niet anders zeggen.

Geen opmerkingen: