zaterdag 10 januari 2009

Marrakech-Casablanca-Amsterdam

3 januari 2009: met de trein van Marrakech naar Casablanca. Urenlang rijden we door een groen landschap. Her en der simpele dorpjes, links en rechts van het spoor herders met hun schapen en landbouwers met (muil)ezeltjes.



Af en toe stapt er iemand uit:


De stad Casablanca is daarna bijna onbegrijpelijk modern met zijn ruime straten en grote gebouwen. Het hotel Riad Salam is vergane glorie. We maken een lekkere wandeling om uit te waaien langs het strand.



Overal zitten verliefde stelletjes op de rotsen. Het doet me erg denken aan de pinguins in Punta Tombe die ook een bepaalde afstand tot elkaars nestkuiltje hielden.


's Avonds gegeten in een hippe tent, die lid is van de Marrokaanse versie van de alliance gastronomique. Heerlijk is het.


De volgende dag terug naar Amsterdam. Het inchecken wordt nog een leuk feest als het computersysteem uitvalt vlak voor wij aan de beurt zijn. Er komt na een tijdje een mannetje, na een half uur een "hoger" mannetje en na 3 kwartier een echte chef. Een uur later heeft men hem nog niet aan de praat en worden we naar een andere vertrekhal gedirigeerd. Leuk met een paar honderd man en koffers rond hollen! Zo eindigen we onze reis toch nog best sportief.

Geen opmerkingen: