zaterdag 10 januari 2009

Amsterdam-Parijs-Casablanca-Rabat

Zaterdag 27 december 2008: na een vluchtje met wat turbulentie en vertraging staan we in de namiddag op het vliegveld van Casablanca. De vriendelijke chauffeur staat ons glimlachend op te wachten. In de regen rijden we naar Rabat. Bij een klein steegje belt hij aan een dikke brede deur, erachter ligt onze Riad Dar Al Batoul. Midden in de Medina. Na een glaasje muntthee gaan we de medina verkennen.



Een man die ons wat aarzelend ziet zoeken biedt aan ons naar een restaurant te brengen, maar dat is gesloten. We krijgen een nachtelijke rondleiding door de Kasbah des Oudaias (het oudste deel van de stad). Uiteraard wil hij geld zien na afloop. Hij is niet snel tevreden en het eindigt bijna een beetje boos. We hebben veel te veel betaald omdat we de koers van de dirham niet kennen. Lekker: eerste avond al afgezet. Sukkels die we zijn. Maar wel allerlei hoeken en stegen gezien van de stad in de stromende regen die we zelf niet zouden hebben opgezocht in het donker.
Daarna alsnog lekker uit eten bij restaurant Dinarjat dat we zelf al hadden uitgezocht. Een man met lantaarntje brengt ons er naar toe. Hij hoort bij het restaurant. Van buiten is het restaurant absoluut niet als zodanig te herkennen: een steeg met een paar brede deuren, zonder nummers, zonder bordjes. Het eten is heerlijk. Vooral de B'stilla (ook wel Pastilla) van duif en amandelen.


Geen opmerkingen: