woensdag 9 januari 2008

Cataratas del Iguazú

8-1-2008 Nee ik ben niet nu alvast bezig met de productie van de oogartsen van het Spaarne voor de cataracten. Vandaag bezochten we het Nationale Park van Iguazu - werelderfgoed van Unesco - met tientallen watervallen http://www.iguazuargentina.com/. Het Nationale Park ligt voor 2/3e deel in Brazilië maar Argentinië zou het mooiste zijn (bron: Lonely Planet). En het was mooi. Veel gewandeld over stalen wandelpaden die over rivieren en watervallen heen zijn gebouwd. De Garganta del Diablo, het circuito superior en het circuito inferior (niet inferieur maar lager gelegen) gedaan. Het was graadje of 40 boven nul, dus de natte spray van de watervallen waar je met je neus echt bovenop staat was heerlijk om af te koelen.




In de jungle behoorlijk wat wildlife gezien: heel veel vlinders, bontgekleurde vogels, roofvogels, 2 krokodillen die in de rivier lagen te zonnebaden, een soort rat zonder staart, salamanders, iguana´s, caoti´s (wasbeertjes) én een spin zo groot als mijn hand. Durfde er nauwelijks onder door te lopen. Brrrr, eng. De wasbeertjes zien er schattig uit maar zijn wild. Ondanks tientallen borden gaan de toeristen ze natuurlijk toch voeren. Erik wilde ze een schop onder hun kont verkopen. Nou dat had ik in dit geval niet eens verboden. Domoren zijn het.



Maar het park is - ondanks de drukte en de domoren - zeer de moeite waard.

´s Avonds zat ik onder kleine rode pukkeltjes (gestoken door?? of allergisch voor??). We hebben gezwommen, poolbiljart gespeeld en gekeken naar de film Red Dragon met Hannibal Lector. Bijna nog enger dan die spin.

4 opmerkingen:

Betsy zei

gelukkig heb je niet van die grote jatte assik! (vwb die spin). Maar wat een mooie plaatjes heb je gemaakt zeg.... brrr mooi hoor.

Anoniem zei

Cool om dit alles te lezen.. Enne, welcome back! ;) - G

Anoniem zei

He vakantiegangers!

Hier even een korte reactie op je ontzettend leuke weblog.
Ziet er gelikt uit! Mooie foto's!
Veel plezier nog daar en een goede vlucht terug naar het koude kikkerlandje. We spreken elkaar!

Groetjes Ingeborg

Jack zei

Ja die Cataratas ken ik nu wel hoor! :) Nou ja, die blijven natuurlijk geweldig, ik ga zelf in Maart weer een kijkje nemen. Met m'n ouders en natuurlijk met Mariel, van wie je de hartelije groeten krijgt!