woensdag 2 januari 2008

Feliz Año Nuevo

31-12-2007 In de middag aangekomen in Ushaia: fin del mundo. Het meest zuidelijke stadje ter wereld. We eten in een restaurant met prachtig uitzicht over het Beagle kanaal. Geregeld door de vriendelijke eigenaar van het apartement die gelukkig meldde dat alles vol zou zitten met oud&nieuw. Voor exorbitante prijzen naar Argentijnse maatstaven, maar bij ons zou je er voor deze avond nog niet in de pizzeria voor kunnen eten.
Vanaf 9 uur proberen wij het Europese vaste land te bereiken want daar is het inmiddels 2008. De telefoon ligt natuurlijk plat maar sms-en komen wel aan. Althans de meeste, want 3 arriveren pas 2 januari in de ochtend.

In democratisch overleg besloten niet tot middernacht te blijven, maar terug te gaan naar het apartement waar we met mate de jaarwisseling vieren. We wensen de buren een goed nieuwjaar. Ze kijken of ze water zien branden. Er is ook bijna niemand op straat. 's Lands wijs, 's Lands eer. Hier vieren ze het binnen bij de familie en daarna gaan de jongeren tot 7 uur 's ochtends naar de disco.

1 opmerking:

Betsy zei

ach schat, in argentinië denken ze dat je dood bent als je op kerstavond je familie niet belt om 0:00... vinden wij weer gek...