zaterdag 5 januari 2008

Ushaia - El Calafate: bijna midzomernacht

3-1-2008 Ik vroeg het me al een tijdje voor we in Ushaia aankwamen af: hoe zit het rond de zuidpool met de zon? Jaren terug in Finland het midzomernacht licht mogen zien en dat was heel indrukwekkend. De zon in het Noorden zien staan.
En jawel: hier zo dicht bij de zuidpool in de zomer is er ook een soort midzomernachtlicht. Het is dus tot half 12 zonnig, tot half 1 schemerig en om 4 uur komt het zonnetje alweer op.
De kinderen vinden het maar niks: slapen terwijl buiten de zon schijnt.

Ze zijn dan ook blij dat we niet al te vroeg op pad moeten voor onze vlucht naar El Calafate. Het is een kort vluchtje. 20 kg overgewicht. Dat wordt bijbetalen: schade 53 pesos (iets meer dan 12 euro). Dat is te doen. Snap nu ook dat we overgewicht hebben. Op binnenlandse vluchten mag slechts 15 kg p.p. worden meegenomen.

In El Calafate is het fris. Graad of 8 Celcius. Jassen dicht maar later in het stadje wel lekker op een terrasje in het zonnetje een biertje gedronken met Erik. Tja, dan ben je echt een vrouw van middelbare leeftijd als je met je zoon pilsje kan drinken. Jeroen wilde perse niet mee naar de stad. Harry Potter veel te spannend.

´s Avonds eten we bij La Cocina een prima pasta tent. Vroeg er in want om kwart over 7 komen ze ons halen voor de excursie naar de glaciers. Onze bungalow kijkt uit over het Lago Argenina - grootste meer van Argentinië. Als we naar bed gaan schijnt de zon nog volop over het meer waardoor het azuurblauw is. Mooi uitzicht om bij te gaan slapen.

2 opmerkingen:

Betsy zei

Grootste meer, langste meer, hihi in IJsland hadden we dat met watervallen! Grootste van Europa, mooiste, hoogste, breedstse de enige waar je achter langs kunt...
hihihi.
Geniet je een beetje? mop? met je grote zoon op terras..

Yvonne zei

Ja de argentijnen zijn echte macho´s. Dus bij alles moet een overtreffende trap. Zal later de blog eens teruglezen hoeveel grootste meren ze hier eigenlijk hebben. want in Bariloche riepen ze dat over het Nahuel Hapi. Maar in Ushaia en El Calafate kreeg Lago Argentina de credits. Meeste stemmen winnen dan maar he.