dinsdag 25 december 2007

Bariloche - Circuito Chico

23-12-2007 Om kwart over 8 werden we opgehaald door een privé taxi. Het zou zwarte zondag zijn in BA, maar binnen no time waren we op de luchthaven en ingecheckt voor onze binnenlandse vlucht naar Bariloche. Oeps reeds nu 12 kilo teveel gewicht. In de koffers om precies te zijn. Jack haalde ons op van de luchthaven. Blijft toch gek zover van huis een bekende aan de gate. Alle bagage paste zowaar in de kofferbak van onze Chevrolet Corsa. Bariloche ligt aan een prachtig blauw meer Lago Nahuel Huapi, dat gevuld wordt met smeltwater uit de bergen. Er ligt een skigebied om Bariloche heen en de eerste kolonisten waren Zwitsers, zodat alles er uitziet alsof je in Davos bent gearriveerd. Onze vakantiebungalow is een chalet waar we op de bovenste verdieping huizen. We hebben werkelijk een spectaculair uitzicht over het Lago Nahuel Huapi.

Met de huurauto het Circuito Chico gereden een rondrit langs de oever van het meer waar je getracteerd wordt op een aantal uitzichten van wonderschone aard. Na enig zoeken vinden we de stoeltjeslift van de Cerro Campanearo. Hier heb je een bijna 360 gr blik over de meren en besneeuwde bergtoppen. Wauw! Veel foto´s gemaakt. Volgens de National Geographic hoort dit bij de top 10 beste uitzichten ter wereld.






We lunchen bij hotel-resort Llau Llau http://www.llaollao.com.ar/ ook hier beeldschoon uitzicht over het meer en de bergen. Niet naar het leven hier.

´s Avonds met Jeroen uit eten in de Parilla naast ons huisje. We melden ons om 10 uur - argentijnse dinertijd. Het zit vol en het blijft volstromen met gasten. Jeroen valt om half 12 van zijn stoel van de slaap, maar er komen nog gewoon mensen met kinderen binnen om te starten met eten. Wel handig als je beetje jetlag hebt dat late eten.

1 opmerking:

Betsy zei

was Erik niet mee dan?