donderdag 27 december 2007

Siete Lagos

26-12-2007 Vroeg op pad, helaas beetje weg kwijt in Bariloche (rijden naar het zuiden i.p.v. het noorden). Maar uiteindelijk toch de weg gevonden richting Neuqen. Het "echte" Patagonië ontrolt zich voor ons. Kale heuvels, bomen die met al hun takken in één richting staan vanwege de harde wind.
Heel veel meren. Prachtige rivieren die snelstromend van meer naar meer het water vervoeren. En wat is het wijds. Langs de weg staan kilometerbordjes. We komen tot paaltje 2175. Waar is deze weg in vredesnaam begonnen? Dat moet ik maar eens opzoeken thuis.
Van de nationale route 40 nu richting Junin de los Andes. En jawel: lama's in een graslandje. Raar idee om hier rond te rijden in de Andes. Iets dat je alleen kent van aardrijkskundeles en tv. De condors laten het op het "observatoria des condors" afweten, maar mooi is het er wel. In Junin vinden we per ongeluk het enige redelijke restaurant als we de Lonely Planet moeten geloven. Hoewel per ongeluk: ik heb hier natuurlijk wel een zekere aanleg voor.

Volgende dorpje is San Martin de los Andes. Het gebied waar we door rijden is schitterend. Om de paar minuten MOET er een foto worden gemaakt.
Helaas heeft de Argentijnse overheid besloten dat de weg van SM de los Andes tot en met Villa Angostura nodig gerenoveerd moet worden, dus rijden we 65 kilometer door wegwerkzaamheden (hobbel, hobbel, hobbel, hobbel en een stof..........). In Villa Angostura zijn we dan ook wel toe aan een verfrissing. Bier lokt, maar toch maar een Licuado genomen. Mmmm.

Terug in Bariloche staan er krap 500 km op de teller en zakken we in het huisje op de bank neer.

2 opmerkingen:

Betsy zei

grappig dat mijn 8ernichtje Layla ook een tijdje in Bariloche gezeten heeft....

Betsy zei

pfff de jongens zullen trouwens wel gelachen hebben om die plaatsnaam met de 'q'.....