zondag 30 december 2007

Peninsula Valdes

29-12-2007 Vandaag op excursie naar het Peninsula Valdes. De bus pikte ons om 8.30 u op bij het hotel tot grote "vreugde" van Erik en Jeroen die net een paar uur lagen te slapen. Maar bij het zien van de zeeleeuwen (Lobo Marino), zeeolifanten (Elefante Marino) en pinguins (Pinguino de Magallanes) is alles wel weer goed. Zeeleeuwmannetjes wegen zo'n 350 kg en meten 2,30 meter. En dan voel ik me te zwaar....


De orca's die hier leven voor de kust komen soms naar het strand om een zeeleeuw te vangen. Nergens ter wereld doen orca's dat. Zo'n 10% van de orca's doet dit voor de hele groep. Jonge orca's leren dit doordat zij spelen met gevangen zeeleeuwen. Ze "volleyballen" ermee. Jeroen voelt zich helaas tijdens etenstijd helemaal niet goed worden. In Puerto Piramides gaan we dus maar niet mee het water op (er zijn geen walvissen meer) maar zoeken een lekker terrasje in de schaduw op en versturen in een telefoonkantoortje een mailtje aan thuisfront dat we nog in leven zijn. Dan rennen naar de bus.

Ook gespot: guanaco's (familie van de lama, de elpaca, kameel en dromedaris), pichu's (gordeldierfamilie met staartje) en mara (lijkt een supergrote haas, maar is verwant aan de cavia).

's avonds eten Jeroen en ik pizza bij Ambigu. Zalig.

4 opmerkingen:

Betsy zei

Elefante Marino? dat zijn forse zeehondjes hoor... Noemen we hier zeeolifanten.. die mannnetjes zijn ruim 6! meter en wegen 4 ton! Vet!

Yvonne zei

Kzal het aanpassen. Handig bioloog in de familie. Wij hebben alleen de pups op het strand zien liggen en die lijken op FORSE zeehonden!

Jack zei

Heb ik 3x voor niets zitten koukleumen op zo'n bootje en geen dolfijn gezien, zijn ze gezellig met jullie gaan spelen!

Nou ja, een beetje geluk na die treinrit (+transfer) was ook wel welkom natuurlijk...

Suerte in Ushuaia!

Yvonne zei

Erik + Jeroen zijn helemaal weg van de Tonino Overa en vinden dat je IEDEREEN die excursie moet aanraden. Het was ook super. Misschien toch een 4e keer wagen!