vrijdag 21 december 2007

Beetje verreisd

Om 6 uur op Schiphol afgezet door Rik. Erik en Justine nemen huilend afscheid van elkaar. Wil iedereen naar Madrid? Wat een rijen. Ruim op tijd aan boord om vervolgens een uur te wachten voor we op kunnen stijgen. Waarschijnlijk ijs op de vleugels want het vriest best pittig. Het wachten is op zich niet zo´n punt, maar de overstaptijd op Madrid is nu wel aardig geslonken. Ín stevige pas naar de metro die ons naar de satelliet terminal brengt waar alle latijns amerikaanse vluchten vertrekken. Door de douane. Een collega Nederlandse op weg naar Brazilie mag niet voor, terwijl haar vliegtuig over minus 2 minuten vertrekt. Het gaat allemaal super bureaucratisch. We vertrekken met een uurtje vertraging naar Buenos Aires.

Tot de Canarische Eilanden worden we lekker door elkaar gehusseld. Daarna steady on the oceaan over. Ik ben blijkbaar bekaf want ik slaap meer dan dat ik lees. Toch heb ik ruim voor landing het boek "close up" uit. Jeroen haalt zelfs het einde van Harry Potter deel 7 en Erik heeft 3 boeken uit. Oeps. Dat was de leesvoorraad (nou ja bijna). Wachtend op de douane wordt Jeroen helemaal grauw en bijna geel. Ik vermoed dat hij even de aeropuerta gaat onderkotsen, maar we houden het droog. Gezien zijn vreemde kleur mogen we langs de scan apparatuur. Blijkbaar zien we er te betrouwbaar uit of zijn ze bang dat het apparaat verdwijnt onder een laag hollandse spuug.

Het is geweldig dat om half 11 lokale tijd Jack ons op staat te wachten. We worden naar het hotel gebracht Carlosvia aan de Lavalle (spreek uit Lavache) http://www.carlosvia.com/. We hebben de bovenste verdieping voor ons zelf met de fuchsia en de appelgroene kamer. Met de taxi de stad in naar het Plaza Serano (officiële naam Plaza Provincias Unidas).


Een geweldig plein waar het om half 12 ´s avonds bruist en borrelt van het uitgaanspubliek. Overal worden nog tafeltjes geclaimd om te eten. Het is geweldig warm weer en we zitten tot zo´n uurtje of half 2 aan de tapas en de dolces. Het is dan in Nederland al half 6 ´s ochtends en we zijn dus ruim 24uur in touw. Tijd om te gaan pitten. Hetgeen dan ook zeer goed lukt!

2 opmerkingen:

Betsy zei

Sohee, Erik leest lekker snel! is ook altijd mijn probleem op reis. en dan ga je allemaal boeken lezen die je zelf nooit zou uitkiezen....

Yvonne zei

Heb nu een engels boek voor hem gekocht. Kan ie daar ff zich in vastbijten!
Goed ook voor zijn engels. Hij stond een zessie op zijn kerstrapport, dus dat kan best een duwtje in de goede richting gebruiken.