dinsdag 25 december 2007

Cascada de los Cantaros y Puerto Blest

24-12-2007 Met de boot varen we uit om een uur over het Lago Nahuel Hapi te cruisen. Wind, blauw water, bergen met sneeuw. Je komt ogen te kort. Om de boot heen spelen meeuwen met de boot. Ze vliegen er rondjes om heen en scheren vlak voor de boeg langs om met de vaar wind van boot weer op te stijgen. Het doet me denken aan de lezing van Goldschmit over spelende dieren en mensen (zie blog 14-12-2007).


Een gids vertelt een heel spannend verhaal in heel snel spaans, dus ik krijg niet meer dan wat essentials mee. Het nationale park dat het meer is beslaat 55.000 m2 en is daarmee één van de grootste nationale parken van argentinie of één van de grooste meren. Laten we dat even in het midden houden. De gids spreekt genoeg engels om uit te kunnen leggen hoe laat we bij de boot terug moeten zijn. We gaan van boord en te voet door het bos tot we komen te lopen langs de Cascada de los Cantaros. Wat blijven watervallen toch mooi om naar te kijken..... met veel geweld raast het water voort en slijt de rotsblokken weg tot gladde ´slabs´. Langs de route staat ook een naaldboom van 1500 jaar oud. Megadikke stam. We lopen tot de oorsprong van de waterval Lago de los Cantaros.


Naar beneden en dan verder door het bos lopen parallel aan de oever van het meer. Veel bloemen, naaldbomen en bamboe. Er valt per jaar 3000 mm regen in dit gebied! Het is dan ook heel groen.

We arriveren in Puerto Blest en lunchen daar in een crap-toeristenhotel-restaurant. De forel smaakt er niet minder om. Lekker nog een uurtje lezen op de boot en genieten van het superzonnige weer. Op de terugweg voeren kinderen de meeuwen koekjes uit de hand vanaf het bovendek. Geweldig gezicht (niet goed voor de lijn van de meeuwen natuurlijk). Ik probeer foto´s te maken van de meeuwen, maar dat valt niet mee.

1 opmerking:

Betsy zei

met zoveel regen heb je mazzel dat je nu mooi weer hebt.. of valt alles in een bepaald seizoen? ikweet dat bijv in het zuiden van IJsland 7 meter! regen valt per jaar... bijna altijd rotweer daar..