zaterdag 22 december 2007

Delta y Tango

Met de trein van Retiro naar Mitre. Een kaartje kost $0.70 peso per persoon. Voor die 15 eurocent zit je ruim 3 kwartier in de trein! Dat is nog eens het stimuleren van openbaar vervoer. Na koffie op een zonnig terrasje stappen we over op de Tren de Costa, bedoeld voor toeristen en dus $ 12 peso p.p. maar dan wel met airco. We stappen uit in Tigres, station Delta. Naast een casino dat een mega omvang heeft. Parkeerplaats a la Schiphol. Fernando staat ons (al ruim een half uur) op te wachten en brengt ons in de haven naar Christian "my best guy". http://www.safaridelta.com.ar/. In de Zodiac gaan we de Delta in.

Alles gebeurt in de Delta per boot en dus zien we timmerboten en supermarktboten en boten die kinderen van en naar school brengen. Bij de monding van de Rio Panama de las Palmas in de Rio de la Plata legt Christian de boot stil. Het water blijkt daar maar 20 cm diep. Er is een nieuw eiland aan het ontstaan. Als je over de zandplaat loopt wordt het water soms zomaar heel diep. Er staat een hele sterke stroming. Goed oppassen met zwemmen dus. Aan de overkant van de Rio de la Plata ligt Urugay- slechts 25 kilometer zwemmen.

Na lekker opgefrist te zijn varen we verder de delta in. Het is supergroen. Op sommige delen heel stil en andere bijna dichtbevolkt. De huizen varieren van grote paleizen waar mensen per helicopter uit BA komen tot hutjes zonder electra. De lunch krijgen we in een woonhuis aan de Delta waar gekookt wordt door Fernanda, de vriendin van Christian. Bij het aanleggen roept Christian "Fiona". Wij denken dat hij een vrouw roept maar het is een handtamme bever, die vrolijk aan komt waggelen. Geweldig! Op de weg terug veel sms-en van een wanhopige Justine die Erik wil spreken, maar de mobiel is vrijwel geheel leeg. In het hotel terug kunnen ze met elkaar aan de MSN. Waar zouden we zijn zonder internet? ´s Avonds helemaal roodverbrand naar Madero Tango. Een tangoshow met diner die ligt aan de kop van de haven van Puerto Madero http://www.maderotango.com/.


Het uitzicht door de megaglazen pui over de haven is spectaculair en het benenwerk van de dames-heren ook. Wij zijn heel rozig van de hele dag op de boot, dus hebben moeite goed wakker te blijven. 1 uur ´s nachts terug in het hotel vallen we als blokken in slaap.

Geen opmerkingen: