dinsdag 25 december 2007

Cerro Cathedral + Familia Weiss

25-12-2007 We zitten nog bommetje vol van de Asodo, dus het ontbijt slaan we min of meer over. Het is een slow moving day. Allemaal een beetje sloom van het late naar bed gaan. Of is het de drank?

We rijden naar Cerro Cathedral. Een bergpiek van 2800 meter, die allerlei gekke uitsteeksel heeft waardoor het een beetje op de Notre Dame lijkt. De weg ernaar toe is mooi. We zien een grote roofvogel met kromme bek zitten langs de kant van de weg met prooi. Opzoeken wat het is........ Een poging een foto te maken mislukt. Hij gaat er vandoor. In het wintersportplaatsje van Cerro Cathedral ziet alles eruit zoals in een normaal wintersportplaatsje - skischolen, liften, apresski barretjes.
Het is alleen 31 gr boven nul. In de schaduw op een terrasje drinken we geweldige liguados frambesco en durasno (wat zit daar nou in? mango, sinasappel gokken we) en eten we heerlijke nachos met gegrilde kaas. Helaas is de stoeltjeslift dicht i.v.m. kerst dus we kunnen niet omhoog.

Terug nemen we een paar binnendoor weggetjes. Dit brengt ons naar een rode zanderige helling van 20 gr waar onze Chevy Corsa vrolijk vanaf glijdt. Ik bid dat het GEEN doodlopende weg is, want omhoog komen we nooit meer. Na nog kilometers hotsen over een grindpad komen we gelukkig weer in de bewoonde wereld.

Ons kerstdiner eten we bij restaurant Familia Weiss. Gebouwd in zwitserse chaletstijl. We kijken naar een tangoshow en tangozanger. Voortreffelijk eten!

1 opmerking:

Betsy zei

erg mooi idd...
http://www.viaggiscoop.it/foto/43/1977/14355.jpg